CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Daisypath Wedding tickers

Friday, May 06, 2011

the signature ring issue

dear diary,

as per discussion earlier, the signature ring will be buy by my sweetheart and his mother. ok, i have no objections but.. i did inform him that, please find me ring according to my favor. hihi.

however, if suddenly he change his mind because his mother recommend him another design, what can i say. i just dont mind.

thus, the signature ring will be.. SURPRISE! i like..

but, before that i have 1 question here. there are several things mingled in my mind. this is about the ring size. huhu.

ok, i am wearing a ring in my left hand side. of cause the size is different at my right hand side. i did try once, my left side is smaller than right side.

is it ok to give him my ring to refer to my actual size or buy me 1 size bigger? as i told you before, we wont buy the ring together. so it's difficult to see my actual size?

and another thing is..

my size at habib jewels is different with tomei and others. how? any one can share your experiences and suggest the best for me? TQ, girls.

p/s: i was thinking better it's bigger than smaller (kot). huhu.

yours truly,

7 comments:

intan said...

better bigger kot sbb ms engage klu boleh nk bila MIL sarungkan, cincin masuk dgn smooth, jgn jadi mcm kate (will) cincin ketat nak sarung..heheheh

like mine, lepas engage br kecikkn ikot my size, it costs me only RM20..

zimie said...

syahira dear.saya pun takde experience beli bersama2 dengan my ehem.cuma saya pergi kedai pohkong test jari.pastu terus bagitau size jari dan beliau pergi beli bersama2 ibunya.saya pun lupa adakah jari itu jari kanan atau kiri.saya ingat sama.huaaa harap2 masa sarungkan cincin tu takde apa2 masalah.takut terketat ke apa.better kamu beli yang besar sikit. 1 size pun ok.kalau ketat, naya je jari tu.hihi

amy fahmi said...

saya suggest yang besar. ikut size jari kanan sebab memang biasanya jari kiri tu kecil sikit. kalau longgar kita boleh kecilkan balik, tapi kalau ketat? Susahlaaa...kena diet pulak. :p

yup, saya pernah try kat Habib. kat Habis saya rasa jari saya kurus-kurus sebab size cincin die besar kot. Maybe u boleh bagi cincin contoh kat bakal tunang, so senang dia nak pergi beli cincin...just tunjuk je u punye cincin tu

Firdani said...

better pegi bsame..huhu..nape x bg ikut ke?nanti x muat kang x leh sarung lak..klu tbesar bley tkar ke?if boleh is ok la x ikut..hehe

Cik Deby said...

Deby nak beli cincin same2, tp die nk g ngn mama die, same like urs.
>.<

so Deby beli cincin olok2 (cincin seploh ringgit kat pasar malam tu) pastu bg kt die. so die g mane2 die test je cincin tu for size. senang. :)

Ms and Mr Red Ribbon said...

baik pegi sama2... lagi senang...
even my ring, me and mom yang beli, lelaki just bayar je hehe...

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum intan,

thank you for your advice dear. oh, Rm20 eh. ok noted.

assalamualaikum zimie,

dear, left side is way smaller than right side (=

assalamualaikum amy fahmi,

thank you for your advice dear. i never have ring on my right hand side. huhu.

assalamualaikum firdani,

we are LDR. that's why difficult for us to meet each others.

assalamualaikum cik deby,

thanks for your advice dear. hihi. so sweet, bought cincin olol-olok ye? hihi.

assalamualaikum mrs ribbon,

sob. we cant la dear. how i wish to go shopping with him. but it's no way for us >___<